TürkiyeSON - 20.04.2024 -

Gerçek kimyasallarla tatbikat

Gerçek kimyasallarla tatbikat
Gümrük Bakanlığı ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, gerçek kimyasalların kullanıldığı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) tatbikatı gerçekleştirildi.
16Gümrüklerde meydana gelebilecek KBRN olaylarına karşı alınacak önlemleri planlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Samsun’da düzenlenen 3 günlük programa Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile KBRN eğiticileri gözlemci olarak katıldı.Samsun Limanı Gümrük Sahası’nda AFAD Samsun Arama ve Kurtarma Birliği koordinasyonunda, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında yapılan tatbikatta, 18 kurumdan 213 personel, 30 araç ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı botları görev aldı.Gümrük muhafaza ekipleri ile AFAD ekiplerinin katıldığı tatbikatta, gümrük sahasındaki kontrollerde içinden kimyasal toz çıkan pakete müdahale, kimyasal maddenin tır içinde patlaması ve gümrük sahasında tespit edilen radyoaktif “Sezyum 137” maddesine müdahale şeklinde 3 ayrı senaryo canlandırıldı.

Tatbikat kapsamında, gümrük sahalarının KBRN tehditlerinden uzak tutulabilmesi için 26 şehirden 146 personele de KBRN eğitimi verildi.
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.