TürkiyeSON - 29.03.2024 -

Büyük başarı

Büyük başarı

“1. Ulusal Özgün Öğretim Materyalleri Geliştirme Projesi” yarışmasında Türkiye 1.’si “Yerel ve Uydu Anten Tesisatı Uygulama Eğitim Seti-YE-0001” Projesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektronik öğretmeni Ali Yılmaz Altunsuyu oldu.
MALATYA YUNUS EMRE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARIProjeye konu olan eğitim materyalinin yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ürünü ve Türkiye de bu alanda yapılan ilk prototip uydu olduğunu belirten Ali Yılmaz Altunsuyu, “Eğitim uygulama seti öğrenciye; anten tesisatı ile ilgili konuları görerek, inceleyerek, yaparak öğrenme fırsatı oluşturur. Bu konuda uygulamalı eğitim alan öğrenci bilinçli ve doğru çalışmayı öğrenir. İş piyasasında malzemeyi doğru kullanır, hata oranını azaltmak suretiyle milli ekonomiye de katkı sağlar” dedi.

 
Birinci olan proje hakkında da bilgiler veren Altunsuyu, “Yerel ve Uydu Anten Tesisatı Uygulama Eğitim Seti YE-0001; mesleki ve teknik Anadolu liselerinin elektrik elektronik teknolojileri alanı görüntü ve ses sistemleri dalı ile tesisat ve pano dalı için hazırlanmış bir eğitim setidir. Bu dallarda eğitim alan öğrencilerimiz elektronik teknolojileri alanı görüntü ve ses sistemleri dalı, 11. sınıf 8 saatlik televizyon dersi müfredatının (yüzde 30.7lik kısmı) program modülleri (Anten Tesisatı Arızaları, Müşterek Uydu Anten Tesisatı, Tek Aboneli Uydu Anten Tesisatları, tek aboneli Yerel Anten Tesisatı, çok aboneli yerel anten tesisatı )ve 12. sınıf işletmede beceri eğitim dersinin en az yüzde 8’lik kısmında kullanılmaktadır. Yine aynı alanın Tesisat ve Pano Montörlüğü Dalı 11. sınıf Zayıf Akım Tesisleri ve Elektrik Tesisat Projeleri dersi (haberleşme ve bildirim tesisatları) modülünde (yüzde 11’lik kısmı) geçen uygulamaları, deneyerek öğrenmek amacıyla tasarlanmıştır” şeklinde konuştu.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.