TürkiyeSON - 19.04.2024 -

AB desteğini aldık

AB desteğini aldık

AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete başlayan İŞGEM’i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

image

Milletvekilleri Fındıklı ve Öz, beraberlerinde TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ile birlikte İŞGEM’i ziyaret ederek, KOSGEB Merkez Müdürü Murat Seki, İŞGEM İcra Kurulu Başkanı Aliseydi Ünlü ve İŞGEM Müdürü Necip Cengil’den bilgi aldılar. KOSGEB Müdürü Murat Seki, “2008 yılında Avrupa Birliği’nin projesi kapsamında KOSGEB tarafından sunulan bir proje ile başladık. O dönemde Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte buraya sahip çıkacağımıza dair bir taahhütte bulunduk. Ana ortağımız Ticaret ve Sanayi Odası bu işin hükümlülüğünü yüklendi. KOSGEB Başkanlığımız AB’yi bir proje hazırlayarak teslim etti ve bunun sonucunda ise Türkiye’de kurulacak 3 İŞGEM’den birisinin Malatya’da kurulmasına karar verildi. 2008 yılında başladık ve 2012 yılı sonunda inşaatını bitirdik, 2013 yılında geçici kabulünü yaptık, TSO’nun kurmuş olduğu 2. Organize Sanayi Bölgesi İŞGEM kuruluşuna buraya teslim ederek faaliyetlerin başlaması için resmi süreci başlatmış olduk. 8 bin 500 metrekare toplam alan içerisinde 5 bin 800 metrekare alana sahip ve 38 tane işliğimiz var. Toplam bina maliyeti 2 milyon 700 Euro. Diğer teknik, donatım ve personel yardımı ile birlikte 300 bin Euro da onlar tutacak. Toplam 3 milyon Euro’ya mal olmuş bir tesis burası. 2. Organize Sanayi Müdürümüz Vahap Erdem beye teşekkür ediyorum. Burayı bize tahsis ettiler” şeklinde bilgi verdi.

AB desteğini aldık

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, “KOSGEB Müdürümüz Murat Seki beş bu projeyi sunarken biz heyecanlandık. Özellikle bizim KOBİ fidanlığı dediğimiz sanayiye akacak firmalarımızın İŞGEM’de yetişmesi lazım. Burayı bir KOBİ fidanlığı olarak düşündük. KOSGEB ve TSO işbirliği ile AB desteğini aldık. Şimdiye kadar 2 milyon 700 bin Euro bir harcama yapıldı. Burayı devraldık ve yüzde 5’i 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin, yüzde 95’i TSO’nun. Kendi içerisinde bir yönetim kurulu oluşturduk. Yönetimi oluştururken, burada fabrikası olan arkadaşları seçtik. Aliseydi Ünlü Bey de buranın yönetim kurulu başkanı seçildi. Buraya akıl terini öne çıkartacak yatırımcıları çekip bir KOBİ fidanlığı oluşturmak istiyoruz. Bu noktada da Necip Cengil beye de ciddi görevler düşüyor. 2 yıl süreyle buranın masrafları AB hibesiyle karşılanacak ve daha sonra buranın masrafı şirket marifetiyle karşılanacak. İşletmesini şirket yürütecek. Burada rastgele yer tahsisi yerine hakikaten organize sanayi bölgesinde yan sanayi olarak bir şeyler sunabilecek firmaların, önemli aklı öne çıkartacak yatırımcıları buraya çekebilirsek, iş düşüncesi olup da sermayesi olmayan firmalara buradan sesleniyoruz. Bu noktada KOSGEB’in de ciddi destekleri var. İnşallah burası amacına ulaşır ve Organize Sanayi Bölgesine ciddi katkı sunar diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İşleri ciddiye alırsak güzel şeyler çıkar

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, “Bir kamu temsilcisi veya bir STK temsilcisinin farkı söylemlerden ziyade eylemlerine yansıması lazım. Bugün ben burada neyi görüyorum. KOSGEB Müdürümüzün hakikaten geldiği günden bugüne kendisinin Malatyalı olmamasına rağmen, Malatyalı yatırımcı ile sanayicisi ile girişimcisi ile bütünleşmesi ile birlikte AB kaynakları başta olmak üzere devletimizin birçok kaynaklarının Malatya’da yatırım ve üretim yapmak isteyenlerin emrine nasıl amade edildiğini, alt yapısının nasıl oluşturulduğunu görüyorum. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Bizim bürokratlardan istediğimiz bu. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem’e bakıyorum, işte Organize Sanayi Bölgelerini hem üretim, hem de yaşam merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Eğitim, kreş, camisi, okulu, sosyal donatı alanları, bunlarda Organize Sanayi Bölgeleri için çok önemli. Bizim için önemli olan şu, hangi görevleri yürütüyorsak yürütelim, orada kendimizi değil de, yaptığımız işleri ciddiye alırsak ortaya çok güzel şeyler çıkar. İŞGEM içinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. TSO Başkanımıza, yönetimine, burada görev alan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yalnızca bir şey istiyorum, buraya biçilecek fonksiyonla ilgili rastgele değil, gerekirse bu konuyla ilgili bir çalışma yapılmalı. Burada hangi alanlarda ne olabilir, bir alan değil, birkaç alanda neler yapılabileceğine karar verilmeli. Burada Arge ve yeni teknolojiyle ilgili yatırımlar yapılmalı. Burada açılacak olan İŞGEM, sadece Malatya’daki yatırımcı ve üreticilere değil, bölgeye ve civar illere de destek verebilmeli” diye konuştu. İŞGEM Müdürü Necip Cengil ise, “Burası için bir sistem analizi yapıldı. Başvurular alınıyor. Katma değeri yüksek projeler üzerinde şu anda duruluyor. Başvuruların şu anda 5-6 tanesi bizim düşündüğümüz şekilde. Bunun için bir komisyon oluşturduk” dedi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.