Adıyaman Belediyesi’nin Hazırladığı Proje AB’den Destek Gördü
Adıyaman’da cadde ve sokaklarda dilendirilen, satış yaptırılan çocuk ve kadınların iş sömürüsüne karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla hazırladığı proje Avrupa Konseyi ve AB tarafından kabul edilen Adıyaman Belediyesi, 24 bin 800 Euro hibe destekli projenin startını verdi.
Şehrin temel sorunlarının yanında sosyal ve kültürel konularda da ciddi çalışmalara imza atan Adıyaman Belediyesi’nin son yıllarda kentin en büyük problemlerinden birisi haline gelen dilendirilen cadde ve sokaklarda dilendirilen, satış yaptırılan çocuk ve kadınların iş sömürüsüne karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla hazırladığı hazırladığı proje Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği (AB) tarafından hibe desteği aldı.
Avrupa Konseyi ve AB’nin ‘Türkiye’de Çocuk Ticareti ve/veya Emek Sömürüsü Amacıyla İnsan Ticareti Konusunda Farkındalık Yaratma’ çalışması kapsamında hazırladığı proje ile hibe desteği almaya hak kazanan 5 belediyeden birisi olan Adıyaman Belediyesi, 24 bin 800 Euro destekli projenin çalışmalarına başladı.
Projenin ilk toplantısı Adıyaman Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Proje Koordinatörlüğünü yürüten Adıyaman Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdiresi Aysun Hallaç, Proje Sorumluluğunu yürüten Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Hasan Bereket ile projenin paydaşları olan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Adıyaman İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Adıyaman İl Müftülüğü ve Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’nden sorumlular katıldı.
Toplantı sonunda proje hakkında kısa bir bilgi veren yetkilileri, “Eylül ayında startını vermeyi planladığımız projemiz 6 ay sürecek. Bu süreçte, ilimizde emek sömürüsü amacıyla çocuk ticareti ve insan ticareti konusunda farkındalığın artırılması, çocuk işçiliğinin, dilenciliğinin ve insan ticaretinin önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapılacak. Projedeki hedef, Adıyaman’da yaşayan bu konuda hakkındaki bilinçlendirilmesi, insanların yardım alabilecekleri ve daha ileri eğitim fırsatlarını bulabilecekleri bir alanın oluşturulmasıdır. Ayrıca faaliyetler içerisinde; bilinçlendirme kampanyaları için ekip oluşturmak, proje yürütme ofisini kurmak, sosyal medya hesaplarını oluşturmak ve sürdürmek, broşürlerin iki dilli basımı, reklam panoları, belediye üzerindeki tabelalar dahil olmak üzere Türkçe ve Arapça insan ticareti hakkında mesajlar vermek, halka yönelik seminerler düzenlemek ve camiiler, okullar, iş yerleri, kamu kurumları, hane ziyaretleri ile açık alanlarda stant ve bilgilendirme çalışmaları yapmak var. Yine proje kapsamında resim, grafik ve kısa film yarışmaları düzenleyerek farkındalık çalışmalarını daha geniş alanlara yaymayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Bülten