ALİŞAN KAPAKLIKAYA SEVENLERİYLE BULUŞTU

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Yazıhan’da konferans verdi.
Yazıhan Kaymakamlığının davetlisi olarak Yazıhan’a gelen Alişan Kapaklıkaya öğrencilere ve yetişkinlere (öğretmen, yönetici ve diğer kamu personelleri ile vatandaşlara) yönelik olarak iki ayrı konferans gerçekleştirdi. Yurtdışında ve Türkiye’nin birçok il/ilçesinde Öğrenmeyi Öğrenme, Liderlik, Beyni Etkin Kullanma, Aile İçi İletişim, Kendine Güven ve Motivasyon konularında eğitim ve konferanslar veren Kapaklıkaya, öğrencilere, Öğrenmeyi Öğrenmenin sırlarını fısıldarken, öğretmenlere ve diğer katılımcılara da “İlham Veren Öğretmen ve İlham Veren Birey” olmanın inceliklerini güzel hikayelerle anlattı.
Yazıhan SODES Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Protokolü, yöneticiler, öğretmenler, usta öğreticiler, öğrenciler ve Yazıhan halkı olmak üzere yaklaşık 450 kişi katıldı.
“Bizim Türkülerimiz Yabancıların Sazıyla Çalınmaz”
Eskişehir’de yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini, zor şartlar altında okuduğunu, üniversiteden sonra uzun yıllar öğretmenlik yaptığını ve 16 yıl çalıştıktan sonra “Bizim Türkülerimiz Yabancıların Sazıyla Çalınmaz” deyip, öğretmenlikten istifa ettiğini belirten Alişan Kapaklıkaya, daha sonra çeşitli eğitimlerin ardından birçok kamu kurumunda, okullarda, üniversitelerde konferanslar vermeye başladığını ve bizim türkülerimizi kendimiz çalıp söyleyelim diye bazı enstrümanlar geliştirdiğini ve bunu konferanslarında paylaştığını söyledi.
Konferansın anısına Yazıhan Kaymakamlığı tarafından Alişan Kapaklıkaya’ya kayısı ikramı ve plaket takdimi yapıldı. Ayrıca Yazıhan Belediyesi tarafından ilçede dokunan Drejan kilimlerinin güzel örneklerinden biri hediye edildi.
ALİŞAN KAPAKLIKAYA KİMDİR?
1963 Eskişehir doğumlu. Eğitimci, yazar ve konuşmacı. Uzun yıllar MEB’de öğretmenlik ve üniversitede öğretim görevliliği yapan yazar, yenilik ve farkındalık arayışlarına girmesi sonucu istifa edip, aile içi iletişim ve eğitim pedagojisi alanındaki çalışmalara yönelmiştir. Araştırmalarında derinleştikçe bizim türkülerin yabancıların sazıyla söylenemeyeceğini anlamış, öğrendiklerini önce kendi hayatına uygulamış, etkili olduklarını anlayınca da deneyimlerini insanlara aktarmaya başlamıştır.
Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı, Bunları Kimseye Anlatamamıştım, İçindeki Uyuyan Güzeli Uyandır, Yüreğime Dokunan Eller, Sen Hiç Kendini Yaşadın Mı?, Kalbime Girmeden Beynimde İşin Ne? Ve Aramızda Kalsın adlı kitapları var.
