“Bilgili Toplumların Geleceği Daha Parlak Olur”
FETHİ GEMUHLUOĞLU BİLGİ EVİNDE 4 BİN 800 KİTAP VE 1870 KAYITLI ÖĞRENCİ BULUNUYOR
“Bilgili Toplumların Geleceği Daha Parlak Olur”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bilgili, okuyan, araştıran, kendini sürekli geliştiren bir gençlik, ülkemizin bütün alanlarda ilerlemesine sağlayacaktır. Güçlülerin değil haklıların kazandığı, adaletin hâkim olduğu bir dünya düzeninin oluşumunda sorumluluk sahibi, bilgili, güvenilir, yol gösterici ve eğitim düzeyi yüksek gençlerimiz aktif rol oynayacaktır.” dedi.
“FETHİ GEMUHLUOĞLU BİLGİ EVİ OKUYAN VE BİLGİLİ GENÇLİK OLUŞUMUNA CİDDİ KATKI SUNUYOR”
Bilgili ve eğitim düzeyi yüksek toplumların geleceğinin daha parlak olacağını, okuyan ve araştıran gençliğe sahip milletlerin dünyada her zaman söz hakkına sahip olacağını vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gençlerin daha fazla kitap okuma alışkanlığı edinmesi ve okuma oranını artırmak adına faaliyetlerine devam eden Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evinin hizmete girdiği günden bugüne kadar okuyan ve bilgili gençlik oluşumuna büyük katkı sağladığını söyledi.
“FETHİ GEMUHLUOĞLU ADINA YAKIŞAN HİZMETLER SUNUYORUZ”
Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evinde gerek kitap okuyan gerekse de ders çalışan gençleri ziyaret ederek sohbet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’lı ünlü düşünür ve yazar Fethi Gemuhluoğlu’nun adına yakışan hizmetlerin verildiği Bilgi Evinin raflarında 4 bin 800 adet kitabın bulunduğunu söyledi.
“YEŞİLYURT, EĞİTİM HİZMETLERİNDE MARKA İLÇE OLDU”
Üniversite sınavlarına hazırlanan 1870 öğrencinin kayıtlı olduğu Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evinin kitap okuma ve ders çalışma merkezi haline dönüştüğünü hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Dünya ülkeleri arasında inanılmaz bir güç rekabeti yaşanmakta, bu mücadeleden uzun vadede kârlı çıkacak ülkeler, eğitime ciddi yatırım yapan, gençlerini daha fazla kitap okumaya teşvik edenler olacaktır. Toplumların bütün alanlarda ilerlemesi ve gelişme kât etmesi hiç şüphe yok ki, eğitimden geçmektedir. Ülkemizin eğitim bakımından daha iyi bir noktaya gelmesi, dünyanın sayılı ülkeleri ile bu anlamda rekabete girmek içinde yerel yönetimler olarak bizlere çok ciddi görevler düşmektedir. Kaliteli ve nitelikli hizmet alanları, kitap okumayı teşvik eden projeler kentlerin gelişmişlik düzeyini etkileyen unsuların başında gelmektedir. Dünya genelinde baş gösteren haksızlıkların sona ermesi, adaletin, kişisel hak ve hukukun tam manasıyla tesis edilmesi, açıkcası güçlülerin değil haklıların kazandığı, mazlumların hak ettiği yaşam koşularına sahip olması içinde kendini her alanda geliştiren, bilimsel çalışmalara kafa yoran, çok sayıda yabancı dil öğrenip bulunduğu noktadan daha ileriye gitmekte kararlı olan gençlerimize yeni imkânlar sunmak ve önlerini açmak asli görevimizdir. Dört yıl gibi kısa bir süreçte bütün alanlarda örnek ilçe hüviyetine ulaşan Yeşilyurt’un değişim ve gelişim sürecinde eğitime yönelik yatırımlarımız, her yaştan vatandaşımızın eğitim ve kültür hayatının değişmesine neden projelerimiz önemli bir yer kaplamaktadır. Yeşilyurt, Millet Kıraathanesi başta olmak üzere 100 bin kitap ile 100’e yakın yazarın gençlerle buluşmasını sağlayan ‘Yeşilyurt Kitap Yurdu’ projemiz, Yeşilkonaklarımız, Gençlik Merkezlerimiz, Yeşilyurt Kent Konseyimiz, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezimiz, Deprem Eğitim ve Similasyon Merkezimiz, Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evimiz, ulusal ve uluslar arası paneller, çalıştaylar ve konferanslarla eğitim alanında marka bir ilçedir. Uyguladığımız sosyal sorumluluk projelerimiz birçok yerel yönetimin hizmetlerine ışık tutmuştur. Eğitime çok büyük yatırımlar yapıyoruz, çünkü bilgili ve eğitimli toplumların geleceği daha parlak olur. Yeşilyurt Belediyesi olarak bütün hizmetlerimizin temeline eğitimi koyduk, çünkü eğitim olmazsa yapılan hiçbir yatırım ve projenin anlamı kalmaz. Raflarında 4 bin 800 adet kitabın bulunduğu, üniversiteye hazırlanan 1870 öğrencimizin kayıt yaptırdığı Bilgi Evimizdeki ortam bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Eğitime her zaman öncelik tanıyan hizmet anlayışımızın gerekliliklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evimiz açıldığı günden bugüne kadar kentimizin ve ilçemizin eğitim düzeyine katkı sağlamasının yanında gençlerimizin kendilerini yetiştirmelerinde, dünyayı tanımalarında ve yeteneklerinin geliştirilmesinde çok büyük katkı sunmuştur” dedi.
MEDENİYET VE SANAT ARAŞTIRMALARI MERKEZİNDE ‘GÜZ SEMİNERLERİ‘ BAŞLIYOR
Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evindeki gençlerle sohbetinin ardından Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezine geçen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 11 Ekim 2018 tarihinde başlayacak olan ‘Güz Seminerleri’ programı hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
Öğrencilerin bilgili olmalarına, araştırma yapmalarına ve eğitim hayatlarına yardımcı olmak adına üç yıldır hizmet veren Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin eğitim hizmetlerine farklı bir bakış açısı getirdiğini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezimizde lisans ve lisansüstü öğrencilere akademik destek veren eğitim programları haricinde yaz ve güz seminerleri düzenleniyoruz. Okuma gruplarımıza katılan öğrencilerimizi yazarlarla buluşturuyoruz. Seminerler düzenleyen yazarlarımız öğrencilerle kitaplar üzerine sohbet ediyor. Malatya İnönü Üniversitesi başta olmak üzere İstanbul ve Ankara ile çeşitli kentlerdeki üniversitelerden gelen hocalarımızın katılımıyla eğitim programları düzenleniyoruz. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden davet ettiğimiz 14 öğretim görevlimizin yönetiminde üç ay sürecek olan ‘Güz Seminerleri’ programımıza 11 Ekim’de başlayacağız.” diye konuştu.