Hekimhan çalıştayı yapıldı
Hekimhan İlçesi Gelişim Planlaması Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, Hekimhan’ın planlı kalkınması hedeflenecek.
Çalıştay, Malatya Valiliği, Hekimhan Kaymakalığı ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın girişimleriyle başlatıldı. Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, çalıştayın amacını Hekimhan’ın ayağa kaldırmak olduğunu söyledi. Kaymakam Çoban,”Malatya Valiliği, Hekimhan Kaymakamlığı, Hekimhan Belediyesi ve STK temsilcileri ile birlikte Hekimhan ilçesinde yapılan çalışıtay ile güzel ve verimli bilgiler elde edeceğiz. Çalıştayın ilk ayağını yaptık Şimdi ise ikinci ayağını yapıyoruz, çalıştayın hazırlanmasında özel bir şirkten yardım aldık. Bugün burada yaptığımız çalışma ile rapor hazırlanmış olacak. Bu rapor ile birlikte kamu-kurum kuruluşlarından yapılan yatırımların daha sağlıklı yapılanması ile özel sektör yatırımcılarına büyük katkı sağlamış olacağız” dedi.
KONTROLÜ KALKINMA
Kaymakam Çoban yapılan çalıştay ile birlikte kontrolü kalkınma hamlesinin sağlanmış olacağını belirterek, “ Hekimhan ilçesinde, yatırımların birliktelik sağlaması lazım. Madende kalkınırken tarımda gerilememek lazım. Bu çalıştayların amacıda bu ortak birliktelik ile kalkınmanın doğru yere gitmesi demek. Bunun için bu tarz önemli çalıştaylara destek vermeliyiz” diye konuştu. Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ise ilçelerindeki zenginliklerinden bahsederek, yapılan yatırımlara destek vereceklerini ifade etti.
“YALNIZCA MADEN OLMAZ”
Şehir ve Bölge Plancısı Saffet Atik de Hekimhan’ın ciddi oranda yer altı zenginliklerine sahip bir ilçe olduğunu anlattı, bölgede istihdamın arttırılması gerektiğini söyledi. Atik konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Hekmhan Türkiyenin en büyük maden yataklarına sahip. Bugün burada en büyük istaihdam sağlayack. Maden ile birlikte Hekimhan ilçesinde başka neler yapılabilir bugün burada konuşacağız. Hekimhan ilçesinde tarım-ulaşım ve refahın artırılması için çalıştay yapıyoruz. Bu çalıştayın Hekimhan ilçesinde güzel bir veri kaynağı olacağını düşünüyorum” dedi.Yapılan çalıştayla Hekimhan’da tarımın, madenciliğin, iş gücünün arttırılması ve bölgenin zenginleşerek refaha kavuşması hedefleniyor.