Kimseye ayrım yapılmayacak
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Hacı Uğur Polat’ın babası için de aynı, gariban için de kurallar aynı olacaktır. Kurallar gerekirse gariban için esnetilebilecektir, ancak başka bir kimse için böyle bir şey düşünülmeyecektir” dedi.
Dede Korkut Tesisleri’nde, belediye başkan yardımcıları ile birlikte basın mensuplarına ilk 6 ayı değerlendiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt’u kurallara göre yöneteceğiz. Hacı Uğur Polat’ın babası için de aynı, gariban için de kurallar aynı olacaktır” ifadelerini kullanıp, Yeşilyurt’un yaşam konforunu arttırmak için çaba gösterdiklerini bildirdi. İlk 6 ayda yapılanmayı tamamladıklarını söyleyen Polat, “Bundan sonra hizmetlerimizi sıralayacağız” ifadelerini kullandı. Polat, Yeşilyurt için yapacakları çalışmalarda Yeşilyurt’u kanun ve kurallara göre yöneteceklerini söyleyerek uygulanacak kuralların, “Hacı Uğur Polat’ın babası için de aynı, gariban için de kurallar aynı olacaktır. Kurallar gerekirse gariban için esnetilebilecektir, ancak başka bir kimse için böyle bir şey düşünülmeyecektir” ifadelerine yer vererek, hak ve hakkaniyet konusunda herkese eşit mesafede olmaya gayret göstereceklerinin altını çizdi.
300 konteyner alacağız
Belediye olarak yeni projeler yaptıklarını belirten Polat, ‘Tertemiz Yeşilyurt’ sloganıyla yola çıktıklarını dile getirerek, bu nedenle 1 hafta içinde ihalesi yapılacak olan ve Türkiye’de bir ilk olarak gündeme getirdikleri gömme çöp konteynırları ile temizlik hizmetlerine kalite katacaklarını söyledi. Polat, “Yapacağımız bu çalışma ile yer altına alacağımız gömme çöp konteynırları ile çevreye salınan pis kokuları bertaraf edeceğiz. Böylelikle Yeşilyurt halkına daha konforlu bir yaşam sahası sunacağız. Fahri Kayahan bölgesinden başlayarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu amaçla önümüzdeki süreçte 300- 350 konteynır yapacağız. Buralarda koku olmayacak ve daha fazla çöp alacak. Bu farkı biz yarattık” diye konuştu.
‘Çer Çöp Projesi’
Polat, önümüzdeki günlerde ‘Çer Çöp Projesi’ adı altında yeni bir proje hayata geçireceklerini belirterek, “‘Çer Çöp Projesi’ adı altında yapacağımız proje ile öncelikle okullardan başlamak üzere değişik çöp konteynırları ile geri dönüşümü olacak malzemelerin atılacağı ÇER kutuları oluşturacağız. Bu kutulara geri dönüşümde kullanılacak olan Bayat ekmek, Cam, Plastik, Kağıt vb. ürünler toplanacak ve geri dönüşümü sağlanacak. Daha sonraki aşamada ise evlere bu amaçla poşetler de bırakılacak” dedi.
4 bin 600 öğrenciye satranç hediyesi
Yeşilyurt ilçesi sınırları içinde yaşayan 300 bin aileye ulaşmaları gerektiğinin altını çizen Polat, “Bu buluşma temasımızı öncelikle yapacağımız hizmetlerle gerçekleştireceğiz. Daha sonrasında ise, Taziye, düğün, sünnet gibi programlarla vatandaşımızın yanında olacağız. Böylelikle bölgemizdeki vatandaşımızla aile olacağız” dedi. Ramazan ayında yapmış oldukları İftar çadırı ve mahalle iftarlarına da değinen Polat, Yeşil konaklarla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Polat, düzenledikleri bir başka proje ile de ilkokula bu yıl başlayan 4 bin 600 civarında öğrenciye Satranç takımı hediye ederek, onlara satranç sporunu öğretmek için adım attıklarını dile getirdi.
Eğitim tesisi önerisi sunuldu
Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Polat, TOKİ’den Beydağı Devlet Hastanesi’nin arazisinden 14 dönüm yer istediklerini ve 10 dönümüne yapmak istedikleri Cuma Camisi teklifine TOKİ’nin sıcak baktığını söyledi. Basın mensuplarının, Malatya Park AVM’nin yanına iş adamı ve Mehmet Kavuk tarafından zaten büyük bir cami yapılacağını ve söz konusu bölgede yeteri kadar cami bulunması nedeniyle buranın ‘eğitim tesisi’ alanı olarak Malatya’ya kazandırılması yönündeki önerilerini de dikkate alacaklarını belirtti.
Atıl binaya talip oldu
25 yıldır kendi kaderine terkedilmiş durumda bomboş bekleyen Vagon Onarım Fabrikası 2015 yılında da atıl bekleyişini sürdüreceği bilindiği halde fabrikanın İŞGEM’e devredilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söylemesi dikkat çekti. Fabrikanın güvenliğinin sağlanması için Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bütçesinden ihaleyi kazanan şirketlere 2011 yılı için 118 bin 392 TL, 2012 yılı için 144 bin 629 TL,2013 yılı için 78 bin 74 TL, 2014 yılı için 75 bin 744 TL ödemenin yapıldığı ortaya çıkarken, fabrikanın işçi soyunma binası ve yemekhane binasının açık ceza infaz kurumuna dönüştürülmesi uygulama projelerinin çizilmesi ve ihale dosyası hazırlanması işi için özel bir firmaya geçen yıl 95 bin TL ödeme yapılmış fakat Adalet Bakanlığı’nın bu projesi de iptal edilmişti.
Belediye’nin 8 milyon borcu var
Belediye’nin ne kadar borcunun bulunduğunu da açıklayan Polat, ‘‘Özel sektöre kamusal borçlarımız hariç 12 milyon 798 bin TL borcumuz vardı. Bunun 4 milyon TL’sini ödedik. 8 milyon TL civarında borcumuz var. Kaynak arayışımız sürüyor.’’ şeklinde konuştu