Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Projenin başta Malatya’mıza ve bölge illerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Dezavantajlı Kişilerin İş Gücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu Konferansında konuşan Başkan Gürkan,
PROJENİN MALATYA’MIZA VE BÖLGE İLLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu açılış konferansı gerçekleştirildi.
Konferans ile TRB1 Malatya alt bölgesi kapsamında yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerindeki yoksulluk içinde veya yoksulluk riski altında olan kadın ve gençlerin işgücü piyasasına entegrasyonlarını sağlamak amaçlanıyor.
Düzenlenen programın açılış konuşmalarını yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “Bölgemiz ve ülkemize katkılar sağlayacağına inandığımız önemli bir programın açılışındayız. Ülkemiz ve AB’nin ortak finansmanlarıyla hayata geçirilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın program otoritesi olduğu istihdam ve sosyal politikalara yönelik uygulanan operasyonel programlar kapsamında ajansımızın da nihai faydalanmış olduğu TRB1 bölgesindeki dezavantajlı kesimlerin iş gücü piyasasına sürdürülebilir entegrasyonu projesini paydaşlarımızla birlikte hayata geçirmeye başladık” dedi.
Yerel yönetimler olarak kadınların, gençlerin ve dezavantajlı grupların istihdamı konusunda gayret ve çaba gösterdiklerini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “ Türkiye genelinde 26 ajans var. Bu ajanslar tarafından, kendi bölgelerindeki yerel değerlendirmelerini yapıp bölgelere uygun projelerin lansmanlarıyla gelişime uygun projeler yapılmaktadır. Bu projenin amacı da dezavantajlı grupların, yoksul kesimin, gençlerimizin ve kadınlarımızın istihdamına yönelik bir projedir. Fırat Kalkınma Ajansıyla Büyükşehir Belediyesi olarak birçok konularda ortak çalışmalarımız var. Lisanslı Depomuzu Fırat Kalkınma Ajansımızla birlikte gerçekleştirdik. Diğer taraftan sosyal içerikli, engellilere yönelik projelerimiz var. Diğer taraftan güneşin altın yumurtası dediğimiz kayısı ile ilgili ortak projelerimiz var. Gençlerimizin istihdamı ve gelişmesiyle ilgili projelerimiz var. Bu projelerimizde ajansımızla birlikte uyum içerisinde paydaş olarak çalışmaktayız.
Bizlerde yerel yönetimler olarak özellikle kadınlarımızın istihdamı, gençlerimizin istihdamı, dezavantajlı grupların istihdamı noktasında büyük gayret ve çaba gösteriyoruz. Spor salonlarımızda binlerce gencimizin eğitimleri gerçekleştiriliyor. Semt konaklarımızda, kültür merkezlerimizde ve eğitim merkezlerimizde gençlerimize ve çocuklarımıza gelecek hazırlama noktasında meslek kazandırılması için büyük çalışmalar yapıyoruz. Diğer taraftan kadın ve ilçe kooperatifleri marifetiyle özellikle organik ürünlerin yetiştirilip kendi el emeklerinin şehir merkezinde sergilenmesi noktasında bütün ilçelerimize ayrı satış stantları hazırlayarak 13 ilçemize de Sümer Parkın bulunduğu alanda bu imkânları sağladık.
Ben inanıyorum ki yapılan projemizde de daha verimli olunacaktır diye düşünüyorum. Projenin başta Malatya’mıza ve bölge illerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.