31.03.2026 -Türkiye Son Habercilikte Son

Malatya Tarım Müdürlüğü Dolu Etkisini İnceledi

Malatya Tarım Müdürlüğü Dolu Etkisini İnceledi

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Yeşilyurt’taki kayısı bahçelerinde dolu yağışı sonrası incelemelerde bulundu; önemli bir zarar tespit edilmedi.

Malatya’da önceki gün etkili olan dolu yağışının ardından İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Yeşilyurt ilçesindeki kayısı bahçelerini yerinde inceledi. Yapılan ilk değerlendirmelere göre, dolu yağışının kayısı bahçelerine ciddi bir olumsuz etkisi olmadığı bildirildi.

Akar, üreticilere bahçe bakımlarını aksatmamaları ve bitki koruma uygulamalarını zamanında ve doğru şekilde yürütmelerinin önemini hatırlattı. Kullanılacak ilaçlar ve bakım süreçleri konusunda üreticilerin İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile iletişime geçmeleri tavsiye edildi.

Yetkililer, düzenli bakım ve doğru uygulamalarla kayısı üretiminde olası risklerin minimize edilebileceğini vurguladı.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.