TürkiyeSON - 19.04.2024 -

Malatya’da çobanlık kursu

Malatya’da çobanlık kursu

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Arguvan Bozburun Köyü ve Arapgir Deregezen köyünde devam eden sürü yönetimi eğitimi (çobanlık ) kurslarını ziyaret ederek kursiyerleri ve hocaları dinlediDSCF3082

Arguvan Bozburun (paçikan) Mahallesi’ndeki verilen eğitime katılan birlik heyeti burada Arguvan gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğündeki veteriner hekim Rıza Çağatay’ın verdiği çobanlık dersine katılan başkan ihsan akın bu kursun önemine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti Şuandaki bulunduğumuz köy Arguvan Bozburun köyündeyiz. Çobanlık kursuda devam ediyor Malatya’mızda bu çobanlık projesi ile alakalı müracaat edip eğitim alan şuanda Malatya da 380 tane yetiştiricimiz eğitim almış oluyor Malatya il hudutları içerisindeki yetiştiricilerimiz. Bu kurslar tabii devam edecek yine ilçe müdürlüğümüz ve il müdürlüğümüz koordinesinde devam edecek. Bu bağlamda da tabii Arguvan da ki özellikle kursun burada olmasının nedeni de şu normalde merkezde de yapılabilirdi ama buradaki yetiştiricilerin yoğun bir şekilde olması 40’a yakın yetiştirici var burada isteğin fazla olmasından dolayı hocamız buraya gelip rıza hoca burada derslerini veriyor. Arkadaşlarıyla teknik arkadaşlarıyla birlikte ben şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah tabii getirisi çok güzel olacaktır ama önemli olan amacına hizmet etmesidir dedi.

Arguvan çobanlık eğitimine katılan bazı kursiyerler sorular sordu bazı sorunlarını da dile getirdi burada küçükbaş hayvancılık yemleme daha fazla verim alınması hayvan yapısal bilgileri vs bilgiler verildi

Bu programdan sonra Arapkir deregezen köyünde devam eden Arapkir gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğündeki veteriner hekim rauf ay’ın verdiği kursa katılan birlik başkanı ihsan akın hem istişarede bulundu hem de sorunları yerinde dinledi ve sözlerine şöyle devam etti Malatya da şuanda 760 tane yetiştirici müracaat etmiş bunların 380 tanesine kurs verilmiş kurstan sonraki iş ve işlemlerde de özellikle işletmesinde çoban çalıştıran işletme sahiplerine devletimiz destek veriyor bakanlığımız onun işte sigortasını yaptırırsa işte iş ve işlemlerini devam ettirirse taahhütte bulunursa hayvan sayısı ve kriterleri uyuyorsa buna baplı olarak ne yapıyor destek veriyor. Şimdi tabii Arapkir Deregezen deki ben bakıyorum yetiştiricilerimizde baya duyarlılar. İşte bu özellikle ne kadarda tekniğini bilseniz de pratiğini bilseniz de en azından bir bilene danışalım diye burada teknik bir arkadaşımız anlatıyor size veteriner arkadaşımız diyerek herkesin bu projeden faydalanması için müracaat etsin dedi. Arapgir çobanlık kursiyerlerinden bazıları sadece çobanlık değil elektrik yol su mera gibi sıkıntılarını da dile getirdiler.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.