“Özel Gereksinimli Arkadaşlarımızın Bir Hayalini Gerçekleştiriyoruz” Etkinliği Düzenlendi.

“Özel Gereksinimli Arkadaşlarımızın Bir Hayalini Gerçekleştiriyoruz” Etkinliği Düzenlendi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında ertelenen 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nü kutlamak ve özel gereksinimli arkadaşlarımızın bir hayalini gerçekleştirmek adına “Özel Gereksinimli Arkadaşlarımızın Bir Hayalini Gerçekleştiriyoruz” etkinliği Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Konferans Salonunda düzenlendi.
Etkinliğe Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er, Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Korkmaz, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Jandrma Komutan Yardımcısı Albay Can Akkuş, Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Ünver, Yeşilyurt Belediyesi başkan yardımcısı Kemal Oruç, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Murat İrteni, Yeşilyurt Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Durmuş Özgül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Selim Özkan, Prof. Dr. İlhan Erdem ve Prof. Dr. Orhan Gündüz, down sendromlu bireyler ve aileleri ile akademisyen, idari personel ve öğrenciler katılım sağladı.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeynep Sağır konuşmalarında, “Bugün burada, öyle sıradan bir etkinlik için değil, hayallerin podyuma çıktığı, sevginin ayakkabı bağcıklarını sımsıkı bağlayıp folklor figürleriyle halay çektiği, yüreklerin pır pır attığı bir gün için toplandık. Bugün, Down sendromlu çocuklarımız hayallerini gelinliklerle, damatlıklarla, folklor oyunlarıyla taçlandıracaklar. Ama bu sadece bir gösteri değil. ‘Biz buradayız, hayal kuruyoruz, gülüyoruz, oynuyoruz ve alkışları sonuna kadar hak ediyoruz!’ diyen çocuklarımızın sesi, yüreği, ışığı olacak sahnede. Biz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırma Merkezi olarak, evet bilim insanlarıyız, evet akademik çalışmalarda öncüyüz.” dedi.
Malatya Down Sendromlular Dernek Başkanı Sayın Nursel Vardı, günün anlam ve önemine yönelik gerçekleştirdiği konuşmalarında “Güzel hayalimizi gerçekleştirmemiz için bizi destekleyerek buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bugün 21 Mart Down Sendromlular Günü için düzenledikleri etkinlikleri sergileyecekler. Hepimiz down sendromlu bireylerin ne kadar sempatik, çıkarsız ve samimi olduklarını biliyoruz. Özellikle Gülen Yüzler Kafemizde bireylerle bir araya gelen down sendromlu çocuklarımız içlerinden geldikleri gibi muhabbet edip, vakit geçirebiliyor ve farkındalık yaratabiliyorlar. Bu nedenle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise konuşmalarına gençlerin heyecanına ortak oldukları bu etkinliğe emek veren herkese teşekkürlerini ifade ederek başladı. “Down sendromlu özel bireylerimizle yaklaşık iki buçuk yıldır tüm fakültelerimizle çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Topluma daha rahat adapte olmalarını sağlamak ve onlara bir nebze de olsa destek olmak için bugün bu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er ise gerçekleştirdiği konuşmalarında, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak down sendromlu evlatlarımız ve özel gereksinimli kardeşlerimiz için birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimizde, onların sosyal hayata katılımlarını artıracak etkinlikler düzenliyoruz. Spor, sanat, eğitim ve meslek edindirme programlarıyla her bir bireyin yeteneklerini ortaya çıkarabilmesi için imkânlar sunuyoruz. Aynı zamanda, Büyükşehir Belediyemiz tarafından hizmete açılan Sanat Sokağı’mızda yer alan ve down sendromlu kardeşlerimizin çalıştığı Gülen Yüzler Kafemizde onların sosyal yaşama aktif katılım sağlamalarını destekliyoruz. Bu vesile ile bu çalışmada büyük özveri ile katkı sunan Nursel hanımın şahsında tüm anne babalara da teşekkür ediyorum. Aileleriyle birlikte mutlu bir hayat sürmeleri için onları hiçbir zaman yalnız bırakmayan, daima yanlarında olan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki bu şehirde herkesin bir yeri, herkesin bir değeri var. Her hayal bizim için kıymetlidir.” ifadelerine yer verdi.
Açılış konuşmalarının ardından Down Sendromlu bireyler tarafından “Farklılıklarımızla Güzelleşiyoruz: Podyumda Sevgi, Işık ve İlham Var” adlı defile gösterisi ve “Sahne Onların, Işık Hepimiz” isimli dans gösterisi izleyicilerle buluşturuldu. Malatya Turgut Özal Üniversitesinde down sendromlu bireylere yönelik verilen eğitimlerin sinevizyon gösterisinin ardından yine down sendromlu bireyler tarafından düzenlenen “Her Yöreden Bir Adım, Her Adımdan Bir Gülümseme” isimli halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi.
“Özel Gereksinimli Arkadaşlarımızın Bir Hayalini Gerçekleştiriyoruz” etkinliği Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen konser ile sona erdi.
