27.11.2024 -Türkiye Son Habercilikte Son

Pöçüklü Lahana Sarması (Nahna Köftesi) ve Simit Pilavı Tescillendi

Pöçüklü Lahana Sarması (Nahna Köftesi) ve Simit Pilavı Tescillendi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BELSOS’UN BAŞVURUSU SONUCUNDA

PÖÇÜKLÜ LAHANA SARMASI VE SİMİT PİLAVINA COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ ALINDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi BELSOS tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde Malatya’nın zengin mutfağında yer alan Pöçüklü Lahana Sarması (Nahna Köftesi) ve Simit Pilavı Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. Tescil belgelerini Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen gastronomi değerlendirme toplantısında Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı’nın tescil belgelerini Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teslim etti. Başkan Gürkan Malatya’nın yemeklerine coğrafi işaret belgesi almaya devam ettiklerini belirtti.

Başkan Gürkan, “Bugün itibariyle Lahana Sarması ve Simit Pilavımız, Tescil Kurulu tarafından tescil edilmeye hak kazanmıştır. Simit Pilavımızın ve Lahana Sarmamızın Coğrafi İşaret Belgesi hayırlı olsun. Yiyenlere afiyet olsun” ifadelerini kullandı.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Malatya’nın lezzetlerinden olan Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı, Malatya’da 32 ve 33’üncü coğrafi tescil belgesi alan ürünler oldu.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı İstişare Toplantısı

Belge takdiminin ardından Vali Hulusi Şahin ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ile paydaş kurum ve STK’ların katılımlarıyla Malatya UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı İstişare Toplantısı gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantı sırasında sinevizyon eşliğinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Nedir? Yaratıcı Şehirler Ağının Malatya İçin Faydaları, Başvuru Süreci, Lobi Çalışmaları, Strateji Eylem Planı Hazırlıkları, Logo Çalışmaları ve Mevcut Durum Analizi ve Stratejisi konularında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.