Postacı Kuşlar
Hemen hemen bütün güvercin türleri yönlerini tayin edebilirler ve yuvalarına dönebilirler.
Muhabere (Haberleşme) güvercini olarak ayrı bir tür yoktur. Uçabilen her güvercin muhabere güvercini olabilir. Bunun için de güvercinin uzun ve sabırlı bir eğitim dönemi geçirmesi gerekir. Ara sıra güvercin yarışmaları düzenlenir. Bu yarışma için güvercin, yuvasından 700 veya 1000 km. uzağa götürülür. Serbest bırakılır bırakılmaz güvercinin bir ok gibi dimdik yükseldiği görülür. Kısa bir sürüş geniş bir daire çizer. Sonra yuvasının bulunduğu yönü tayin ederek hızla uçmaya başlar 200 veya 300 metre yükseklikte saatte 100 km. süratle uçar. Güvercin Yere, ancak bir iki yudum su içmek için iner. Güvercinlerin bu özelliğinden yararlanmayı düşünen insanlar, onları uçan bir posta aracı olarak kullanmaya başlamışlardır. Muhabere güvercinlerinin ayağına veya sırtına, içine gönderilmek istenen mesaj konmuş olan ufak bir tüp bağlanır.
Eski Mısırlılar uzak ülkelere haber gönderme işinde güvercinleri kullanıyorlardı. Romalılar, güvercinlerden ilk olarak savaş sırasında yararlanmışlardı. İkinci Dünya Savaşında da güvercinler haberleşmede başarıyla kullanılmışlardır.
Günümüzde de Postacı Kuşlar Gibi Hala çalışanlar devam etmekte Fakat her ne hikmetse Sahipleri postanın kime Gittiğini görüyor biliyor fakat karışamıyor içinize girmiş Kuşları Temizleyin yoksa Siz yok olursunuz
vessalam