TürkiyeSON - 29.03.2024 -

2015 yılı ekonomik yatırımları TSO üyelerine anlatıldı

2015 yılı ekonomik yatırımları TSO üyelerine anlatıldı

Malatya Ticaret Sanayi Odası (TSO) üyelerine ‘Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’ anlatıldı.

 

980508Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Mustafa Taşdoğan, Makine Mühendisi Muammer Yıldırım ile Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı.

 

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya’da toplam 8 etap tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programının uygulandığını belirterek 8 etapta toplam 61 adet kayısı işleme, et işleme, süt işleme, soğuk hava deposu, çelik silo, un ve yem işleme gibi yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi. Bunun karşılığında 13 milyon TL hibe desteği verildiğini dile getiren Selvi, gerçekleştirilen bu yatırımlarla kente 1500-2000 kişilik bir istihdam sağlandığını vurguladı.
Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında ise 12 adet toplu basınçlı sulama sisteminin desteklenerek basınçlı sulama sisteminin kurulmasını sağlandığını belirten Selvi, toplam proje tutarının 2 milyon 349 bin 867 TL olduğunu ve bunun 1 milyon 250 bin 409 TL’sinin hibe desteği olarak verildiğinin altını çizdi.
Diğer desteklenen projelerden de detaylı bilgiler sunan Selvi, ekonomik yatırımların desteklenmesi programı kapsamında bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerden ham derinin işlenmesi, soğuk hava deposu ve çelik silo yapımı, hayvansal orjinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera yapımı gibi projelerin hibe desteği kapsamında değerlendirileceğini söyledi.

Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarının yüzde 50 ’sine hibe yoluyla destek verileceğini aktaran Selvi, diğer yüzde 50’lik oranın ise başvuru sahiplerinin kendi kaynaklarından temin edeceğini söyledi. Selvi, “Siz değerli yatırımcıların bu hibe desteklerinden yararlanarak yeni yatırımlar yapmanızı ve ilimize daha fazla katma değer sağlayarak istihdamı artırmanızı istiyorum. Yatırım sizden destek bizden diyorum.” dedi.
Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Mustafa Taşdoğan ise ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ’in uygulanması hakkında sunum yaptı. Toplantı konu hakkındaki soru -cevap bölümünün ardından sona erdi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.