TürkiyeSON - 16.04.2024 -

2017 Yilinin Mülki İdare Amirleri Toplantisi Gerçekleştirildi

2017 Yilinin  Mülki İdare Amirleri Toplantisi Gerçekleştirildi

2017 yılının ilk Mülki İdare Amirleri ToplantısıVali Mustafa Toprak’ın başkanlığında yapıldı. Valilik ToplantıSalonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcılarıve İlçe Kaymakamlarıkatıldı. Toplantıda gündemdeki konular ve ilçelerin sorunlarıgörüşüldü.

Toplantısonunda Vali Toprak, yaptığıaçıklamada özellikle eğitim alanındaki konularla birlikte ilçelerdeki yerel hizmetlerin ve kalkınmaya yönelik hizmetlerin daha kaliteli, daha verimli olmasını, yatırım kaynaklarının zamanında ve verimli kullanılmasınısağlamak, asayişve trafik konularıgibi bir çok konuyu görüşmek, karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak için Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla bir araya geldiklerini ifade etti.

Toplantıda Vali Toprak, Eğitim Öğretim konusunda özellikle taşımalıeğitim yapan servis araçlarının ve normal okul servis araçlarının sıkıkontrollere tabi tutulmasını, mevzuat ve sözleşmelerinde belirtilen hususlara uygunluğunun denetlenmesi talimatınıverdi. Trafik kontrollerinin de aksatılmadan sürdürülmesini isteyen Vali Toprak, Narkotik yönünden de okul çevrelerinde denetimlerin sıklaştırılmasını, çocukların uyuşturucu, uyarıcıvb. maddeler konusunda bilgilendirilmelerini ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasın, okul kantinlerinin devamlıve hijyen koşullarına dikkat edilmesini istedi. denetime tabi tutulmasını

“Bu aziz vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin bizlere emaneti olan yakınlarını ve çocuklarını da her daim ziyaret ediniz ve onların hissiyatını göz önünde bulundurunuz.” diyen Vali Toprak, Şehit yakınları ve Gazileri sık sık ziyaret etmelerini, onların yalnız olmadıklarını göstermelerini, varsa sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesini istedi.

Vali Toprak, FETO/PDY, PKK/KCK silahlıterör örgütleri başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşıilimizde bu güne kadar sürdürülen operasyon ve çalışmaların, şimdiye kadar alınan ve bundan sonrada alınacak tüm tedbirlerin, asayiş ve yol kontrollerinin de sıkıbir şekilde devam ettirilmesini istedi.

OHAL Büroları, Şehit işve işlemlerinin yürütülmesi, Güvenlik korucularıile ilgili iş ve işlemleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıçalışmalarıve projeleri hakkında da bilgiler aldı.

Ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalar, Ağaçlandırma faaliyetleri vb. konularda da bilgi alan Vali Toprak, her toplantıda belirttiği gibi bu toplantıda da Vatandaş memnuniyeti esas alınarak, kamu kurum ve kuruluşlarının kapılarının vatandaşlara açık tutulmasını, yürütülen hizmetlerin insan odaklı olmasını, vatandaşların istek ve taleplerinin bu anlayışla karşılanarak hizmet edilmesi ve Kamu etkinliğinin artırılması talimatını yineledi.

Vali Toprak, 2017 yılıiçerisinde ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdüreceğini ve bundan sonraki bu ziyaretlerinde ilçenin mahalli idarecileri, resmi kurum ve kuruluşyetkilileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarlarıile bir araya gelerek ilçenin sorunlarınıve iletilen talepleri yerinde tespit ederek çözümü ve karşılanması konusunda istişarelerde bulunacağını belirterek   toplantıya katılan Vali Yardımcılarıve İlçe Kaymakamlarına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.