TürkiyeSON - 28.03.2024 -

Göç Ve Empati Sergisi Bursa’da Açıldı

Göç Ve Empati Sergisi Bursa’da Açıldı
  • BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE HAZIRLANAN ‘1. GÖÇ VE EMPATİ’ KONULU ULUSAL VE ULUSLARARASI RESİM YARIŞMALARINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER TÖRENLE ÖDÜLLERİNİ ALDI.
  • 18 ÜLKEDEN 102 SANATÇININ 102 ESERLE KATILDIĞINI ULUSAL VE ULUSLARARASI RESİM SERGİSİ DE TÖRENLE İZLENİME AÇILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Dünya Göçmenler günü münasebetiyle hazırlanan ‘1. Göç ve Empati’ konulu ulusal ve uluslararası resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler törenle ödüllerini aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa Göç Tarihi Müzesi ve BTSO Kâmil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi iş birliğinde Dünya Göçmenler Günü münasebetiyle hazırlanan 1. Göç ve Empati konulu ödüllü ulusal resim yarışması sonuçlandı. İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 kategoride hazırlanan yarışmada derece giren öğrencilere, Bursa Göç Tarihi Müzesi Sanat Galerisinde düzenlenen törende ödülleri teslim edildi. Yarışmanın kategorilerinde mansiyon ödüllerine Sahra Kardoğan, Azra Selin Kan, Berna Ünlü, üçüncülük ödüllerine Yağız Kağan Al, Melek Beren Gönül, Rümeysa İpek, ikincilik ödüllerine Kayla Doğa Karakaya, Melek Beren Gönül, Ömer Baran, birincilik ödüllerine ise Gökçe Ömür, Sevilay Gülen, Hana Nour layık görüldü. Öğrenciler ödüllerini Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve Müzeler Koordinatörü Ahmet Erdönmez’in ellerinden aldı.

Her bir kategoride birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ve mansiyon 500 TL ödül dağıtıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, dünyada hızlı bir yer değişimi ve göç hareketleri yaşandığını, bunun geçmişten günümüze olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi. Türklerin tarihin her döneminde göçmenlere misafirperverliğin en güzeli gösterdiğini anlatan Avcı, “Göçü ve göçmenliği en iyi bilen şehirlerden birisi de Bursa’dır. Zorda kalan tüm milletlere Türkiye ve Bursa gönlünü açmıştır. Bursa’da 100 binden fazla göçmen bulunmaktadır. Eğitim ve öğretime devam öğrenci sayısı ise 18 bindir. Bursa’da her kesim bu konuda üzerine düşeni yapmıştır. Göç konulu bir serginin Göç Tarihi Müzesi’nde açılması da bu açıdan anlamlıdır” dedi.

Sergi Küratörü Reykan Akan ise, sergiyle plastik sanatlar dünyasında farklı disiplinlere sahip uluslararası sanatçıları buluşturduklarını belirtti. Uluslararası resim sergisine Çin, Kanada, İngiltere, Hindistan, Almanya, Pakistan, Arjantin, Avustralya, İran, Yunanistan, Bangladeş, Tunus, Danimarka, Suriye, Ukrayna, Birleşik Arap emirlikleri, Bulgaristan ve Mısır’dan 102 sanatçının 102 eserle katıldığını hatırlatan Akan, Suriye, Arakan ve dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan sıkıntıların sanatçılar tarafından eserlerine yansıtıldığını ifade etti.

Törende konuşan Suriyeli Hattat Sanatçısı Osama Muhammed Alhamzawy, 2 sene önce savaş yüzünden Türkiye’ye geldiğini, Bursa’da huzuru bulduklarını söyledi. Çalışmak için rahat bir ortam bulduğunu da anlatan Alhamzawy, kendilerini hiç göçmen gibi hissetmediklerini belirterek Türk halkına teşekkür etti.

Osama Muhammed Alhamzawy Türkiye’de eğitim gören kızı İslam Elhamzawy ise Suriye’de hayalleri olduğunu, savaşın çıkmasıyla her şeyi kaybettiklerini anlattı. Savaştan kaçıp Türkiye’ye geldiklerini söyleyen Alhamzawy, kendilerine ve halkına kol kanat geren Türk halkına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 1. Göç ve Empati konulu ulusal ve uluslararası resim sergileri kurdele kesimiyle izlenime açıldı. Kurdele kesiminin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve Müzeler Şubeler Müdürü Mehterem Çevik eserleri gezerek sanatçılardan bilgi aldı.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.