TürkiyeSON - 17.05.2024 -

Haşere İlaçlamasını Bizzat Başkan mı Yapıyor?

Haşere İlaçlamasını Bizzat Başkan mı Yapıyor?

Halk sağlığı alanında zararlılarla mücadele amacıyla kullanılan kimyasal ve biyolojik ürünlerin bilinçli ve uzman kullanıcılar tarafından uygulanması hem ilaçların gereksiz kullanımını önleyecek hem de haşere mücadelesinin etkin yapılmasını sağlayacaktır. Her ilacın her zararlıya etkili olmadığını bilerek, ilaçların ruhsat ve etiket bilgileri doğrultusunda uygulanması için mesul müdürler, ekip sorumluları ve uygulayıcılar eğitilmeli ve bilinçlendirilmelidirler.

Sivrisinek, karasinek, kene, sıçan ve fare gibi zararlı haşerelerle mücadelede kullanılan ürünler, toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Çünkü bu mücadelede kurumların aldığı tedbirleri hem toplumsal hem de bireysel olarak uygulanması gerekmektedir.

Şehirlerimizdeki ilaçlama hizmetleri, belediyelerimiz ile birlikte Bakanlığımız tarafından izin verilen işletmeler tarafından yapılmaktadır. Zararlılarla mücadele hiç kuşkusuz bilinçli yapılmak zorundadır. Vektörler ile bulaşan hastalıkların önlenmesi için vektör mücadelesinin eğitimli kişiler tarafından yapılması önemlidir. Biyosidallerin ruhsatlandırma işlemleri çok iyi şartlarda yapılsa dahi, ilaçların amacına ve etiketine uygun kullanılmaması halinde başarıya ulaşılamamaktadır.

Diğer taraftan insan sağlığına ilişkin çevresel risk faktörleri arasında kimyasallarda bulunmaktadır. Büyüklere zararsız olan bir takım kimyasallar bebeklere, çocuklara ve yaşlılara zararlı olabilmektedir. Gelişme döneminde birçok kimyasalın embriyo ve fetüs üzerindeki olumsuz etkisi bilinmektedir.

Fetal gelişme sırasında kimyasal etkilenimler büyümede gecikmeye, embriyo veya fetüste ölüme yol açabilmektedir. Bazı kimyasallar doku ve hücrelerde birikim yaparak kanserojen etki gösterebilmektedir.

Toplum ve çevre sağlığının korunması, çevre bilincinin eğitimi ve yaygınlaştırılması, bu konudaki gerekli hukuki altyapının tamamlanması ve çağdaş bir yaptırım mekanizmasının kurulabilmesi açısından kurumlara da büyük sorumluluklar düşmektedir.

Sonuç olarak söylenebilirki haşare mücadelesi mümkünse biyolojik olarak yapılmalı, haşerelerin üreme ve beslenme alanları kontrol altına alınmalı, mutlaka ilaç kullanmak gerektiğinde ise izinli ürünler kullanılması, etiket bilgilerindeki kullanım şekli ve uyarılara uyulması haşare mücadelesinin etkin yapılmasını sağlayacaktır.

Şehrimiz Malatya Şu An Yollar Özellikle Hamam Böceği ve çok Çeşitli Böceklerle Geceleri ise Özellikle Logarlardan Çıkan ve Buralardan Meskenlere Giren Bu Haşera ile ilgili ve Görünen Bir Çalışma Yok Varsada Üste Belirtildiği Gibi yanlış Uygulamada Yapılıyor yetkilileri bir an Önce Tedbir Almaya Çağırıyoruz Birde her şeyi Büyükşehir Belediye Başkanından Beklemek se Şayet bu konumla İlgili Birim ve Müdürünün Ne Anlamı Var

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.