04.10.2024 -Türkiye Son Habercilikte Son

İstiklal Marşı”nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü Kutlaması

İstiklal Marşı”nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü Kutlaması

YENİ MALATYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ İRFAN BUZ YAPTIĞI AÇIKLAMADA ADANASPOR KARŞISINDA ÜSTÜN BİR OYUN OYNADIKLARINI SÖYLEDİ (MEHMET TÜREL/MALATYA-İHA)

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın 95. yıl dönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.
Kerem Yıldırım, açıklamasında işgalcilere karşı destansı direnişi ifade ettiği İstiklal Marşının 95 yıl önce bugün TBMM’de görülmemiş bir ilgiyle kabul edildiğini hatırlattı. Yıldırım, “12 Mart 1921, milletimizin İstiklal Marşı ile bütün emperyalistlere muhtıra verdiği tarih, silah üstünlüklerine ve kalabalık ordularına güvenerek milletimizi dize getirecekleri yanılgısı içinde olan işgalci devletlere bir meydan okumadır. İstiklal Marşı, bu milletin, tam manasıyla, kusursuz bir varoluş manifestosu evrensel bir istiklal, özgürlük, direniş bildirisidir. İstiklal Marşı, inancın, azmin yenilmezliğinin açık beyanıdır. Milletçe Ruhumuzu coşkun, heyecanlı bir dille ortaya koyan İstiklal Marşımız, akidevi, tarihi bağlantıları, tüm karakter ve değerleriyle millet benliğimizi yenilemiş, yeniden inşa etmiştir. ‘En kesif orduların dördü beşi’ ile yüklendiği Osmanlının o karanlık, o umutsuz çözülme sürecinde milletimiz, peş peşe toprak kayıplarıyla birlikte bitmez tükenmez acılar, ızdıraplar yaşamıştır. Korkunun, çare ve çıkış arayışlarını iyice azalttığı bir sırada, milletin ruhunda harekete geçen varoluş kararlılığı adına Mehmet Akif, ‘Korkma!’ diye haykırarak büyük bir cesareti alevlendirmiş, İstiklal Marşı Mecliste okunurken daha ilk kelimesinde bir alkış tufanı ile karşılık bulmuştur” İfadelerini kullandı. Yıldırım, mesajını “Tarihi ve kültürel değerlerimizle buluşmayı önemseyen Eğitim-Bir-Sen olarak, bu yıl, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılında, Mehmet Akif Ersoy’u, düzenlediğimiz uluslararası bir sempozyumla ata toprağı Arnavutluk’ta anıyoruz. Akif, savunduğu tevhidî düşünce ile her türlü etnik taassubu aşmış gerçek bir mütefekkir olarak bütün kardeş toplumların üzerinde birleşecekleri ortak bir değer ve şahsiyettir. Bu ortak değerin zamanları aşan aydınlatıcı kılavuzluğunda, ‘Allah bir daha yazdırmasın’ diyerek hatırlattığı tarihin çetin süreçlerini İstiklal Marşındaki millî şuuru yitirmeksizin ve sürekli muhafaza ederek bugünlerin ve yarınların özgür, müreffeh Türkiye’sini hep birlikte inşa etmeliyiz. Bütün Milli Mücadele şehitlerimizi ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadeleri ile tamamladı.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.