TürkiyeSON - 16.04.2024 -

Mahfi Eğilmez’in dilinin altında ne var… Konunun İmamoğlu ile ilgisi…

Mahfi Eğilmez’in dilinin altında ne var… Konunun İmamoğlu ile ilgisi…

Çocuklar özellikle Avrupa’yı çok gezdim. Özellikle müzelerine gittiğimde yüreğim burkulur. Ne bileyim işte Paris’teki Louvre Museum veya Londra’daki British Museum’da teşhir edilen eserlerin üçte biri bizden gitmedir, aslında “çalınmalıdır” demeliyim çocuklar…

Biliyorsunuz, Fatih Sultan Mehmet tablosu Londra National Galleri’de sergilenen eserler arasındaydı. Artık “çalıntı” eserleri sergilemekten artık utandıklarından kimi zaman ünlü müzayede evi Christie’s gibi müzayedelerde satışa çıkarıyorlar.

Sağ olsun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu açık artırmayla bu değerli eseri doğduğu topraklara getirtti. İstanbul’a yakışanı yaptı, Fatih tablosunu yerine astırdı…

Sonra ne oldu biliyorsunuz değil mi çocuklar, Fatih tablosunu getirdiği için bir değil ikinci kez soruşturma açıldı Sayın İmamoğlu hakkında!

İnsanın yüreği kaldırmıyor bu vasatlığı… Başka ülkede olsa, belediye başkanına bu değeri kazandırdığı için şükran madalyası takarlar…

Bize kimi belediyelerin yaptırdığı çay bardağı, köfte, karpuz, kavun gibi heykeller müstahak!

SAHTE SULTAN

Bizim Mülkiyeli Mahfi Eğilmez’i hepiniz ekonomist olarak biliyorsunuz. Maşallah diyeyim çocuklar elinden her iş gelir, roman yazmak bunlardan biri… Hititler ile ilgili “Anita’nın Laneti” ve “Hattuşa’dan Kaçış” romanlarından sonra “Sahte Sultan” adlı polisiye eserini yazdı.

Bu son kitabıyla ilgili spoiler vermek istemem ama şu kadarını yazmak isterim çocuklar:

19’uncu yüzyılda padişahın davetiyle İstanbul’a gelmiş bir İtalyan ressamın yaptığı Sultan tablosu uzun yıllardır kayıptır. Bu gizemli tablo şans eseri bulunduktan sonra sergilenmek üzere Londra’ya gönderilir. Ancak Londra’da büyük skandala yol açan bir gelişme yaşanır: Tablo sahtedir. Gerçeği nerededir?

Türkiye’de soruşturma bir kişi üzerine odaklanır; bir dönem Başbakana hayli yakın olup sonra Almanya’ya kaçmak zorunda kalan Z. Cemaati lideri Abdullah R. Hoca!

Sayın Mahfi Eğilmez, “bu romanda geçen olayların ve kişilerin gerçekle ilgisi yok” dese de benim aklıma ABD’ye kaçan Fethullah Gülen geliverdi nedense!

FETÖ TABLO HIRSIZLIĞI

Çocuklar vallahi Odatv beni şüpheci yaptı, her söylenene, yazılana kuşkuyla bakıyorum. Bizim Mülkiyeli Mahfi Eğilmez bu roman konusunu nereden buldu acaba?

FETÖ’nün ülkemizde yaptığı yasadışı işleri gördükçe nasıl şaşırıyoruz da tablo hırsızlığına mı şaşırmayacağız? Başta Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi olmak üzere devlete ait resmi binalardan, müzelerden demirbaş sanat eserlerinin çalındığı ve satıldığı 2013 yılında ortaya çıkarılmıştı. Sanırım sayısı 271 tabloydu! Türkiye’nin en tanınmış ressamlarının tablolarını kimler çalıp sattı? FETÖ kontrolündeki emniyet bunu neden ortaya çıkarmadı? Ne zaman AkP-FETÖ kavga etmeye başladı tablo hırsızlığı da ortaya çıktı…

Yani çocuklar demem şu ki:

Siz devlete demirbaş olan tabloları bile koruyamaz, hakkında doğru dürüst adli araştırma bile olamamışken, Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Londra’dan satın alıp getirdiği Fatih tablosu hakkında “pahalı aldın” diye nasıl soruşturma açarsınız, pes vallahi…

Hürrem Elmasçı

Odatv.com

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.