26.08.2026 -Türkiye Son Habercilikte Son İhsan Doğan

Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Ayhan: “Güçlü ve Sürdürülebilir Bir Takım Kuruyoruz”

Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Ayhan: “Güçlü ve Sürdürülebilir Bir Takım Kuruyoruz”

Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Ayhan: “Güçlü ve Sürdürülebilir Bir Takım Kuruyoruz”

 

Kızılcahamam kampını tamamlayarak Malatya’da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Yeşilyurtspor’da yönetim ve futbolcular şampiyonluk hedefinde birleşti. Kulüp Başkanı Ramazan Ayhan, kaleci transferi için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, kombine fiyatlarının taraftarın tribüne ulaşmasını kolaylaştıracak seviyede tutulacağını söyledi.

 

TFF 3. Lig’de mücadele edecek Yeşilyurtspor, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirdiği 17 günlük kampın ardından hazırlıklarına Malatya’da devam ediyor.

Kamp sürecini değerlendiren Kulüp Başkanı Ramazan Ayhan, hazırlık döneminin verimli geçtiğini ve altyapıdan kampa katılan genç oyuncuların performansından memnun kaldıklarını belirtti. Takımın hazırlık maçlarıyla eksiklerini görme fırsatı bulduğunu kaydeden Ayhan, transfer çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

 

Kaleci transferinde üç-dört aday

 

Kaleci transferinde gecikme yaşandığını kabul eden Ayhan, kontenjan planlaması ve mali şartlar nedeniyle genç bir kaleciye yöneldiklerini söyledi.

Kaleci transferinin titizlikle yürütüldüğünü belirten Ayhan, “Futbolda atanın ve tutanın iyi olması gerekiyor. Kaleci transferinin geciktiğinin farkındayız ancak bunun kontenjan ve maliyet gibi nedenleri var. Takip ettiğimiz çok sayıda kaleci bulunuyor fakat genç ve kaliteli oyuncuların transferi kolay olmuyor. Listemizde üç-dört isim var. Hem bütçemize uygun hem de teknik heyetin oyun anlayışına cevap verecek en iyi kaleciyi kadromuza katmak istiyoruz” dedi.

 

Altyapı kampın en önemli kazanımı oldu

 

Kızılcahamam kampına altyapıdan 6-7 genç oyuncunun götürüldüğünü aktaran Ayhan, bu oyuncuların gelişiminin kulübün geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ayhan, “Genç oyuncularımızın kampta ciddi gelişim gösterdiğini hem teknik heyetin raporlarında hem de kendi gözlemlerimizde gördük. Kampın bizim açımızdan en büyük kazanımı bu oldu. Hedefimiz, altyapıdan yetişen oyuncuları A takıma kazandırmak. Sürdürülebilir bir kulüp yapısı oluşturmanın en önemli yollarından biri budur. Sabırlı olunması halinde gelecekte altyapıdan üst yapıya önemli sayıda oyuncu taşıyacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Takımın Elazığspor ile oynayacağı hazırlık maçının ardından tamamen lige odaklanacağını belirten Ayhan, sezon öncesi çalışmaların planlanan program doğrultusunda sürdüğünü kaydetti.

 

Kombineler uygun fiyatla satışa çıkacak

 

Yeni sezon kombine biletleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini açıklayan Ayhan, tribün alanları ve fiyat planlamasının Passolig’e bildirildiğini söyledi.

Stattaki bazı bölümlerin kullanıma açılması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün çalışmalarının tamamlanmasının beklendiğini aktaran Ayhan, kombine fiyatlarında taraftar odaklı bir politika izleyeceklerini belirtti.

Ayhan, “Kulübün gelir elde etmesi gerekiyor ancak taraftarın da tribüne gelmesini istiyoruz. Fiyatları mümkün olan en uygun seviyede tutacağız. En yüksek kombine fiyatının 3 bin lira seviyesini aşmamasını planlıyoruz. Tribünlere göre farklı fiyatlandırmalar yapılacak. Taraftarımızın içi rahat olsun, ulaşılabilir bir tarife belirlemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Yarım kalan işi tamamlamak istiyoruz”

 

Yeşilyurtsporlu futbolcu Tayyip Kanarya da Kızılcahamam kampının takım içindeki birlikteliği güçlendirdiğini söyledi. Geçen sezon hedeflerine ulaşamadıklarını hatırlatan Kanarya, yeni sezonda şampiyonluk için mücadele edeceklerini ifade etti.

Takımda güçlü bir aile ortamı oluştuğunu belirten Kanarya, “Geçen sezon bizim için rüya gibi geçti ancak sonunu istediğimiz şekilde getiremedik. Geçen yılı geride bıraktık. Bu sezon iyi bir yapılanmayla güçlü bir takım oluşturuldu. Yarım kalan işi tamamlamak istiyoruz. Takımıma, teknik heyete ve yönetime güveniyorum. Adım adım ilerleyerek sezonu en iyi yerde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

“Önemli olan takımın başarısı”

 

Hücum oyuncusu olarak gol atmak istediğini ancak takım başarısını her şeyin önünde tuttuğunu dile getiren Kanarya, “Gol atmak benim için önemli fakat biz burada Malatya için mücadele ediyoruz. Önceliğimiz her zaman takımın başarısı olacak” diye konuştu.

Taraftar desteğinin önemine de değinen Kanarya, geçen sezon tribünlerde oluşan atmosferi unutamadıklarını belirterek, “İlk geldiğimiz dönemde yaklaşık 100 kişiye oynuyorduk. Erciyes maçında ise tribünlerde 22 bin kişi vardı. Bu şehir büyük bir potansiyele sahip. Yeni sezonda da taraftarımızla birlikte aynı yolu yürümek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Zorlu grubun üstesinden geleceğiz”

 

Takıma kamp döneminde katılan Enes Nalbantoğlu ise kısa sürede uyum sağladığını ve fiziksel açıdan iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini söyledi.

Ligde zorlu rakiplerle karşılaşacaklarını belirten Nalbantoğlu, “Grubumuz kâğıt üzerinde 3. Lig’in en zor gruplarından biri olarak görülüyor. Zorlu karşılaşmalar bizi bekliyor ancak biz de mücadeleden kaçmıyoruz. Lige iyi başlayarak sezonun sonunu şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Malatya’nın yaşadığı deprem sürecine de değinen Nalbantoğlu, futbol takımı olarak kente moral vermeyi hedeflediklerini ifade ederek, taraftarlardan sezon boyunca tribün desteği istedi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.